zondag 6 maart 2016

Mededelingen.



Alle kleuters hebben een keer de verteldoos mee naar huis gehad en gevuld met persoonlijke voorwerpen. Ouders, bedankt dat jullie je kinderen hierin hebben gestimuleerd. Het was een onderdeel van de lessen van de Vreedzame school, waarin centraal stond dat wij naar elkaar luisteren. Nu zijn wij bezig met de verschillende gevoelens, zoals blij, verdriet en bang.
Dit keer is onze klas aan de beurt om iets hierover op het prikbord in de gang te hangen.
Vanaf volgen de week zijn daar tekeningen te zien over gevoelens.

Deze week hebben wij weer schoolfruit. Op dinsdag: kiwi, op woensdag: sinaasappel en op donderdag: appel.

Het bezoek aan boerderij Den Tip, was een succes. Wij hebben veel oude voorwerpen daar gezien. Nu hebben wij al een paar voorwerpen van vroeger in onze klas. Maar zijn er nog ouders of grootouders die ook nog oude voorwerpen hebben, dan lenen wij die graag voor de tentoonstelling in de onderbouwgang. Als het kan wel met naam van het kind, zodat wij weten aan wie wij het weer terug kunnen geven.

 Dinsdag mogen opa,s en oma,s een kijkje in de klas komen nemen. Het zou leuk zijn als zij dan een spelletje konden doen, die ook vroeger gedaan werd, zoals ganzenbord, vlooienspel, mens erger je niet. Heeft u dat thuis, wilt u dat dan dinsdag mee naar school geven.

Vanaf maandag 14 maart gaan wij met de kinderen tijdens de planbordactiviteiten, ook borduren, vlechten, punniken en weven. Daar kunnen we wel een paar extra handen bij gebruiken. Wie kan een uurtje  helpen? Wij zouden daar erg mee geholpen zijn. Er komt weer een intekenlijst bij de deur.