dinsdag 22 maart 2016

Inloopavond project.

Gisteravond hebben wij het project de tijdmachine afgerond.
Alle kinderen mochten met hun ouders of andere belangstellenden de resultaten van alle groepen bekijken.
Wij hebben het vooral gehad over de tijd van Ot en Sien. Maar enkele jongens wilden ook wel een "dino"tafel, omdat dat ook over vroeger ging.
In de klas hebben wij het gehad over de verschillen van vroeger en nu. Daar ook woorden over geleerd, zijn er verhaaltjes uitgespeeld en oude spelletjes gedaan.
Ook buiten lekker op loopklossen gelopen, bellen geblazen, paardje gespeeld en met ballen overgegooid of gevoetbald. In de hoek werd er leuk met de oude spullen gespeeld en ook bij de zandtafel konden de kinderen zich prima vermaken.
Tijdens het planbord hebben we eerst met papier oude voorwerpen gemaakt, daarna met klei borden, vazen en potjes gekleid en in de derde week het oude handwerken opgepakt. Bij de taaltafel met het leesplankje woorden gemaakt en een leitje gemaakt met plakfiguren. Al met al zijn wij er druk mee geweest.
Natuurlijk mochten de oude liedjes niet ontbreken. Heel veel kinderen konden al gauw meezingen.
De extra activiteiten zoals het bezoek aan den Tip, het bezoek van de oma's en opa en het eten van de stamppotten waren niet alleen leuk of lekker, maar ook leerzaam.
Wij hebben met veel plezier aan dit thema gewerkt.













Meer foto's te zien in de diavoorstelling.