woensdag 2 maart 2016

Excursie naar museumboerderij De Tip.

Dinsdagmorgen zijn we naar een oude boerderij geweest met allemaal spullen van vroeger.Het is als museum ingericht en wordt beheerd door vrijwilligers. Het is museumboerderij De Tip in Herveld. Wij werden daar heel gastvrij ontvangen en kregen nog een lekker glaasje limonade.
Omdat niet iedereen het zag zitten om uitleg te geven aan kleuters, waren er twee vrijwilligers en de juf om er wat over te vertellen. Carla Brekelmans, oma Ina van Bram uit groep 1/2b en juf Carla.In drie groepen gingen we het hele huis door. De kinderen vonden het leuk en zagen steeds weer nieuwe dingen.De bedstee, de kelder, een hele oude couveuse, de postbezorger en de poepdoos vonden zij heel interessant.
Vonden de jongens ook de oorlogsspullen heel mooi, de meisjes keken weer meer naar de borstel, kam en spiegel en keukenspullen van die tijd. We hadden de nieuwe woordkaarten van aankomende weken meegenomen en daar gekeken of wij de oude voorwerpen konden vinden. En natuurlijk was dat het geval. We hebben veel gezien en gehoord van hoe het vroeger allemaal ging.
Van het Betuwse kersenmandje tot aan een BH voor koeien. Ik had er nog nooit één gezien, terwijl ik toch ook op een boerderij gewoond heb.
We hopen veel met deze kennis te kunnen doen aankomende weken.
Ouders die gereden hebben, heel erg bedankt! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.