vrijdag 25 september 2015

Verjaardag van Aap.

De laatste lessen van de vreedzame school gingen over hoe je een verjaardag viert.
Wat heb je allemaal nodig, wat zijn de verschillen van een verjaardagsfeest thuis en op school.Hoe vier je de verjaardagen op school.Wat kunnen we samen doen.
De kleuters moesten eerst om de beurt op een groot vel tekenen wat zij dachten wat er bij een verjaardagsfeestje hoorde. In de laatste les was aap jarig en dat zouden we vieren in de klas. Daarna gekeken wat wij voor de verjaardag van aap allemaal konden doen. Natuurlijk hoorde daar een muts, slingers en ballonnen bij en moesten er kaarsjes aangestoken worden. Ook waren de kinderen benieuwd of aap dan ook zou trakteren. Omdat wij het boek: Kikker een een heel bijzondere dag hebben voorgelezen weten de kleuters ook wat een verrassing is. Ze vonden het toch wel spannend en waren benieuwd wat er die dag zou gaan gebeuren.
Maar aap was niet alleen jarig. Ook juf Thea was die dag jarig.
Als verrassing voor juf Thea hadden wij een hele grote verjaardagskaart gemaakt.
Aan het eind van de middag hebben we juf Thea gevraagd of zij even kon komen. Dan konden we en voor aap en voor juf Thea zingen. Natuurlijk moesten ze allebei op een verjaardagsstoel zitten, want dat hoort bij een verjaardag op school.
Daarna hebben zij samen de traktatie uitgedeeld.
Het waren zakjes chips, waar iedereen lekker van heeft gegeten.
Dit was de laatste les van blok 1: We horen bij elkaar. Volgende week beginnen we met het blok: We lossen ruzies zelf op.