donderdag 19 mei 2016

Onze hobby is: voetballen.

Omdat iedereen aan de beurt is geweest voor een boekbespreking, zijn wij vandaag begonnen met iets vertellen over je hobby.
Christian en Koen wilden wel wat vertellen over voetballen.
Zij voetballen allebei bij SDOO in Heteren. Ook hadden zij allebei hun voetbaltenue meegenomen zodat wij ook nog wat konden bekijken.
Erover vertellen was toch nog wel moeilijk, maar ze konden allebei heel goed onze vragen beantwoorden.
De trainingen vinden zij allebei heel leuk. Daarom hebben zij voor voetballen gekozen. Ze trainen op woensdag bij de F jes.
De vader van Koen voetbalt ook bij SDOO. De scheenbeschermers hebben zij om, voor als iemand naast de bal schopt en dan tegen hun benen aankomt. Zo hebben zij niet gelijk pijnlijke benen.
Op de vraag waarom de voetbalkousen zo lang zijn gaf Koen als antwoord: dat is lekker warm.
Christian vertelde dat hij als het koud was, thermo ondergoed onder zijn voetbalkleding deed.
Koen vertelde dat je van het rennen heel erg warm werd. Daarom dragen zij een korte broek en shirt.
Voetbalschoenen hebben noppen, zodat je niet zo gauw kunt uitglijden op het veld en de keeper mag de bal met zijn handen pakken. Spelers alleen bij een inworp.
Ook wist Koen dat je bij een gele kaart een waarschuwing kreeg, maar nog wel mee mocht spelen en kon Christian vertellen dat je bij een rode kaart niet meer mocht verder spelen.
Het zwarte tasje is voor als je voetbalschoenen vies zijn, dan kunnen ze daar in.
Ook hebben ze nog voorgedaan hoe je een bal hoog kon schieten. 
Christian en Koen bedankt dat jullie ons wat wilden vertellen over jullie hobby,wij hebben veel geleerd en gezien over de voetbalsport.