woensdag 27 januari 2016

Nationaal voorleesontbijt.

Ook wij hebben meegedaan met het Nationaal schoolontbijt. Voor schooltijd waren de klassenmoeders en enkele oudercommissieleden al aan het smeren.
Ieder kind had vooraf aangegeven wat hij/zij wilde eten en drinken, zodat er genoeg was voor iedereen. In onze klas waren er 4 moeders die hebben voorgelezen.
Om 10.00 uur werden we in de bibliotheek verwacht waar een muziekdocent kwam voorlezen en ons een liedje heeft geleerd. Het ging over het boek: We hebben er een geitje bij.
Dat allemaal omdat wij voorlezen zo belangrijk vinden. Alleen al samen een boek kiezen is al leuk.
Kleuters vinden het ook altijd fijn om een boek nog een keer te horen, dus een boek een paar keer voorlezen hoort bij deze leeftijd. Als er dan ook nog stemmetjes worden nagedaan maakt dat het voorlezen helemaal leuk. Op school halen we er ook nog de moeilijke woorden uit, zodat kinderen gelijk leren wat die woorden betekenen. Misschien ook een tip voor thuis.
Heeft u het boek al één of meerdere keren voorgelezen, laat uw kind dan over het boek vertellen. het is dan belangrijk dat uw kind het verhaal in eigen woorden kan navertellen. Een goede oefening voor de boekenbeurt, als de boekenkoffer mee naar huis mag.
Wij hopen dat er thuis ook veel wordt voorgelezen. Gelukkig is de bibliotheek voor jonge kinderen gratis en hoeft dat geen belemmering te zijn om boeken te halen.